
Inspiration och tips
Har du svårt med inspirationen? Vi hjälper dig. Här samlar vi artiklar med tips på vin till olika maträtter, vilka viner som passar olika högtider, trender, nyheter och mycket mer.

2024-10-28
Vin till fisksoppa
Att välja rätt vin till en fisksoppa kan förhöja hela matupplevelsen och skapa en perfekt balans mellan smakerna. Vi guidar dig genom vinvalen och vad som passar bäst till fisksoppor.
Vinkompassen

2024-10-25
Tawny Port – matvänligt och fruktansvärt gott.
När tiden för levande ljus och braskaminer är kommen är det inte fel att sjunka ner i det upplysta mörkret med ett glas fortifierat.

Sommelier & Redaktör
Jesper Wictor

2024-10-24
Konsten att spegla smaker.
En av de enklaste sätten att låta vin och mat harmonisera är att spegla maträttens och vinets egenskaper i varandra.

Sommelier & Redaktör
Jesper Wictor

2024-10-18
Internationella Champagnedagen
En dag värd att fira dubbelt.
Vinkompassen

2024-10-15
Vin till Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon är en klassisk fransk gryta som kombinerar möra köttbitar med en rik smak av rödvin, lök, morötter och örter. Här guidar vi dig genom de bästa valen för att hitta rätt vin till Boeuf Bourguignon.
Vinkompassen

2024-10-10
Vin till pizza
Att välja rätt vin till pizza kan vara en konst, men när du hittar den perfekta kombinationen lyfter du smakupplevelsen till nya höjder. Vi hjälper dig att hitta det bästa vinet till din pizza.
Vinkompassen

2024-10-09
Vin till gryta – under 150 kronor
Mörka tider kräva mustiga viner som besitter en grytig och smakrik aura. Det finns tuffare saker att kombinera med vin, en bättre gryta gryta fylld med mörk massage som ger en fyllig tallrik ämnad för fylliga viner är en extremt mottaglig medspelare vid middagsbordet.

Sommelier & Redaktör
Jesper Wictor

2024-10-04
Kanelbullens dag – vin till kanelsnäckor
Kanelbullens dag den 4:e oktober har numera en given plats i vår högtidskalender och firas i hela Svea Rike.

Sommelier & Redaktör
Jesper Wictor

2024-10-04
Vin till Karljohansvamp.
När Karljohan poppar upp lite här och var är det fullt rimligt med en sista runda svamp-och vin i kombination.
